Translate

28 Ocak 2013 Pazartesi

Kayıp Balık Nemo-Frambuazlı Pasta

Hafta sonu Doğa ve bir arkadaşını yine bir ev gezmasinde buluşturmaya karar verdik.Yeni karne almış tüm notları 5 olan bu kızları sevindirmek lazımdı. Çocuklar ne sever.....PASTAAAAAA   :)
 Doğa frambuazlı pastaya bayılır.Bu seferki kayıp balık Nemo'lu olsun dedik.İçini frambuazlı yaptım.Dışını Nemo'lu
Pastanın üstündeki kalıpla kesilen tek şekil yıldızlar.Diğerlerinin tamamı el yordamı ile kesildi.Göz kararı hazırlandı.
Kızlar pastaya bayıldı,afiyetle yendi bitti...

19 Ocak 2013 Cumartesi

Fırat Severler :)





Uğur Gürsoy karakteri sevgili Fırat'ı bilirmisiniz.Benim çok sevdiğim bir arkadaşım inanılmaz çok sever kendisini.Tişörtünü giyer karikatürlerini paylaşır face..k üzerinden,esprileri dilindedir.Gerçektende burada yazdığı gibi genellikle kadınlarmı seviyor Fırat'ı bilmiyorum.İşte karşınızda arkadaşım için yaptığım tatlı Fırat broşu.Güle güle kullansın umarım
 
Bu arada Fırat'da teli atmıyor dikkatinizi çekerim.Bişey yapacakmış onunla :)

10 Ocak 2013 Perşembe

Bebek Kapı Süsü-Aydede










Bu kapı süsü sanırım şimdilerde  internette en popüler kapı süslerinden biri.Geçen Eylül başı doğacak bi danecik yeğenimiz (Altan'ımız) için internette ne yapsam ne yapsam diye dolanırken(şimdi arıyorum arıyorum hangi blog olduğunu bulamıyorum) yine yeni doğan yeğeni için bu kapı süsünün köpeklisini yapmış şeker bir blogda görmüş ve ben bunu yapayım demiştim.
Yapınca da resimleyip anneye göndermiştim resimlerini.(İyikide öyle yapmışım çünkü yapıp hediye ettiklerimi fotoğraflamadığım için şimdi neler yapmıştım bulamıyorum)


Ben kalıbını ikeadan aldığım kocaman bir kase ile çıkarmıştım.Makine dikişi ile kenarlarını kapatıp içini boncuk elyafla doldurmuştum.Üzerindeki kalpler öyle kalıpla falan değil el yordamı ile kesilmişti :)
Minik ördekte Altan'ı temsil ediyor :)))
Arka tarafına kurdela eklemiştim kapıya kolay takılsın diye.
Hatırlayabildiklerim bunlar.Şİmdi kullanıyor kuzu Güle güle kullansın.

7 Ocak 2013 Pazartesi

Eski CD'lerden Yılbaşı Ağacı

Yılbaşından evvel internette gezinirken sevgili Demet'in yaratıcı bloğunda gördüm bu sevimli yılbaşı ağacını.

Biz her sene iş yerinde geri dönüşüm süslerle süslüyoruz odamızı.Hem biriktirdiğimiz materyaller bitiyor hemde yaratıcı olduğu için oldukça ilgi görüyor.Eee bir iş yerinde de en çok cd atığı olur(en azından bizim odada öyle)
Hadi dedik biz bu ağacı yapalım bu sene.Üstüne internetten indirip boyadığımız noel baba,şapka,kardan adam,çam ağaçlarını yapıştırdık.Hediye paketlerinden atmadığımız fiyonkları ekledik.Astık kapımızın kenarına.Derse gelen öğrenciler,hocalar,oda ahalisi ve çocuklar hepimiz yazdık dileklerimizi post-itlerle yapıştırdık üstüne.Duvarada post-it yapıştırıp bıraktık ki yazmak isteyen olursa yazıp assın dileğini.
Valla çok rağbet gördü.Seneye sizde yapmak isterseniz dediğim gibi adres burası.
Düşünenlerin aklına sağlık :)

5 Ocak 2013 Cumartesi

Baykuşlar

2 farklı boylarda üçgen kesip sonra uçları birbirine denk gelecek şekilde dikiyorsunuz,üstte kalan köşeyi azcık kıvırıp dikiyorsunuz.Burası burnu oluyor.İçini doldurduktan sonra açıkta kalan kısmı büzdürüp kapatıyorsunuz.
Burnunun iki yanına uygun düğmelerle gözlerini yapıyorsunuz.
Ta taam baykuşunuz hazır.
Ben üçgenlerin boyunu doğrusu rastgele belirledim.İsterseniz daha büyük de yapılabilir
Küçük kumaşları değerlendirmek için yapılabilir.

3 Ocak 2013 Perşembe

Öksürüğe Kesin Çare-Deniz Kadayıfı

Aslında başka bir yazı yazmayı planlamıştım.Ancak soğuklarında geldiği bu günlerde bu yazıyı önce yazmaya karar verdim.
Bundan bir-iki yıl evvel bir mail yoluyla duydum adını.Pek önemsemediğimi  açıkca belirteyim.Ama yine de faydalı bir bilgi diye bir kaç kişiyle paylaşmışım.Paylaştığım kişilerden halam bu formülü kullanıp bir kaç kişiye de tavsiye ettiğini ve herkesin çok memnun kaldığını defalarca biz her hastalandığımızda söyledi.Ama bazen insan inatlık mı yapıyor yoksa gerçekten boşluğuna mı geliyor bilmem yine pek önemsemedim.
Ta ki geçen hafta sonu Doğa öksürmeye başlayana dek.Nerden aklıma geldi bilemiyorum ama iyiki de gelmiş.Yaptım Doğa içti ve hakkaten şıp diye kesti öksürüğünü.

Adı deniz kadayıfı.Atlas okyanusu sahillerinden toplanıyormuş.İnternetten biraz araştırınca gördüm ki kullanan herkes çok memnun kalmış.Bir canlı şahitde biz olduk.
Yine internette bir sürü tarifi var ama ben nasıl yaptığımı anlatayım. Bir tutam kadar alıp önce iyice yıkıyorum.Sonra bir fincan sütü ölçüp cezveye alıyorum.Üstüne deniz kadayıfını ekliyorum.Ben sütteki kokusu için bir çay kaşığı kadar vanilya ekleyip kaynatıyorum.Kaynayıp salep kıvamına gelince süzerek fincana alıyorum ve tarçın ekleyip balla tatlandırıyorum.Hafta sonu günde 2 fincan kadar içtik.Okula giderkende akşamları bir fincan.Yetti.Hatta ilk 2 fincandan sonra gözle görülür şekilde azaldı öksürük.Şimdi maşallah oldukça iyiyiz.
Bundan sonra öksürük şikayeti olan herkese ilk tavsiyem olacaktır.Umarım buradan okuyan birilerine de faydası olur.

2 Ocak 2013 Çarşamba

2013 İlk Yazısı

Evet hızlı bir giriş yapıp sonra tekrar durdum sanmayın :) Kararlıyım bu sefer bu bloğu yazacağım :)
Öncelikle bu yazıyı okuyan herkese mutlu yıllar diliyorum.Gönlünüzden geçen her ne ise yeni yılda gerçekleşsin umarım.
Geçen senenin son haftaları oldukça yoğundu benim için.Bir taraftan iş yerinde yeni düzenlemeler yapıyoruz.Tomarla yeni form hazırlandı.Fiyatlar, formlar,analizler derken oldukça koşturduk.Bir taraftan sınıf annesiyim ben hem yılbaşı hazırlıkları, hem yerli malı haftası kutlamaları organizasyonlar davetiyeler,pasta börek,konuklar, partiler derken 2012 yi koştura koştura kapattık.Şükür.
2013'e annemlere davetliydik :) .Vallahi dolayısıyla evde ne pişirsem derdi koşturması olmadı.Canım annem(bütün annelere Allah uzun ömürler versin.Aramızdan ayrılanlar ise nurlar içinde yatsınlar)tüm anneler gibi elimi sıcak sudan soğuk suya sokturmadan kutlattı bu sene yılbaşını :)
Hal böyle olunca bende yılbaşı pastasını bari yapayım dedim.Daha önce Doğa'nın doğum gününde kullandığım şu muhteşem tarifi kullanarak yaptım yeni yıl pastamızı.


 Elimde sadece pembe siyah ve beyaz şeker hamuru olunca ortaya bu çam ağaçlı kardan adamlı pasta çıktı.Aslında aklımdan neler neler geçmişti.
 Onca koşturmanın arasında farklı renkler almaya fırsatım olmadığı için sınırlı imkanlarla hayal gücümüz bu kadar çalışabildi :)
Herkese yeniden mutlu yıllar diliyorum.Bir sonraki yazıda size iş yeri için hazırladığımız geri dönüşüm çam ağacımızı göstermek istiyorum.

Sevgilerimle