Translate

13 Eylül 2013 Cuma

Yatak Başlığı Yenileme

Yatak Doğa'nın bebeklik yatağı.Sonradan uzatılabilenlerden.Ne badireler atlattı :) Doğa yapıştırıcılarmı sürmedi üstüne,boyadı,çizdi yetmedi yapıştırmalarla süsledi.Her seferinde de "benim yatağım istediğim gibi süslerim"
dedi.Bu güne geldik kendisiyle.Son hali aşağıdaki gibiydi.
Oldukça kötü görünüyordu.Yaz başında çıkrıkçılar yokuşuna uğramış yatağının üzerindeki yastıkları değiştirmek için kumaş almıştım.2 yastığı hemen diktim doldurdum.Kalan kumaşıda ne yapsam nasıl başlığı kapatsam diye düşünürken en kolay yola kaçtım.Geri kalan kumaşı başlığın ölçülerinde kesip dört bir tarafını makinede çektim.Alttan  ve üstten iki yandan kalın lastiği dikip başlığı giydirir gibi kumaşı geçirdim tepeden.Üst tarafını biraz uzun bırakmıştım o kısmıda lastiğin içinden geçirip üst tarafın şeklini verecek şekilde kıvırnca oldu bitti :)
Dodik beğendi hem de itiraf etti öyle çok kötü görünüyordu diye ;)
Yastıkları koyunca(kedili yastık Doğa'nın çooook ama çok sevdiği için ne atmaya ne vermeye kıyamadığı hala giyinmeye çalıştığı ortadan kaldırtmadığı eski bir tişörtü böylece o da aktif olarak odada yerini aldı.) yatağımız aşağıdaki gibi oldu.Biz beğendik.Belki size de fikir verir.


5 yorum:

  1. ay çok güzel olmuş bunlar Beraaay :) Doğacım güle güle kullansın, kız olunca ne güzel süslenebiliyor her yer.. öpüyorum ikinizi de.

    YanıtlaSil
  2. fikrinize sağlık... blogunuzu büyük bir keyifle sayfa sayfa inceledim ... takip etmekten keyif alacağım...

    bir sorum olacak... yatak başının içinde elyaf vs kullandınız mı? kumaşı direk olarak mı geçirdiniz başlığa

    YanıtlaSil
  3. sevgili hobimi terapimi öncelikle teşekkür ederim.Aslında ilk fikrim içine ince elyaf kaplamak sonra üstüne geçirmek şeklindeydi.Ancak evdeki ince elyafın boyutu yeterli gelmeyince projenin o kısmı rafa kalktı :) şu anda elyafsız şekilde kullanıyor . Ancak yolum elyaf alabileceğim bir yere düşerse aklımda başlığı ince elyafla kaplamak fikri duruyor.

    YanıtlaSil
  4. Bende yaptım piyano şekli verdim hatta icine elyaf ve astarda koydum

    YanıtlaSil
  5. Ayşence mefruşat yazıp facebook instagram hesabıma bakabilirsiniz

    YanıtlaSil