Translate

3 Ocak 2013 Perşembe

Öksürüğe Kesin Çare-Deniz Kadayıfı

Aslında başka bir yazı yazmayı planlamıştım.Ancak soğuklarında geldiği bu günlerde bu yazıyı önce yazmaya karar verdim.
Bundan bir-iki yıl evvel bir mail yoluyla duydum adını.Pek önemsemediğimi  açıkca belirteyim.Ama yine de faydalı bir bilgi diye bir kaç kişiyle paylaşmışım.Paylaştığım kişilerden halam bu formülü kullanıp bir kaç kişiye de tavsiye ettiğini ve herkesin çok memnun kaldığını defalarca biz her hastalandığımızda söyledi.Ama bazen insan inatlık mı yapıyor yoksa gerçekten boşluğuna mı geliyor bilmem yine pek önemsemedim.
Ta ki geçen hafta sonu Doğa öksürmeye başlayana dek.Nerden aklıma geldi bilemiyorum ama iyiki de gelmiş.Yaptım Doğa içti ve hakkaten şıp diye kesti öksürüğünü.

Adı deniz kadayıfı.Atlas okyanusu sahillerinden toplanıyormuş.İnternetten biraz araştırınca gördüm ki kullanan herkes çok memnun kalmış.Bir canlı şahitde biz olduk.
Yine internette bir sürü tarifi var ama ben nasıl yaptığımı anlatayım. Bir tutam kadar alıp önce iyice yıkıyorum.Sonra bir fincan sütü ölçüp cezveye alıyorum.Üstüne deniz kadayıfını ekliyorum.Ben sütteki kokusu için bir çay kaşığı kadar vanilya ekleyip kaynatıyorum.Kaynayıp salep kıvamına gelince süzerek fincana alıyorum ve tarçın ekleyip balla tatlandırıyorum.Hafta sonu günde 2 fincan kadar içtik.Okula giderkende akşamları bir fincan.Yetti.Hatta ilk 2 fincandan sonra gözle görülür şekilde azaldı öksürük.Şimdi maşallah oldukça iyiyiz.
Bundan sonra öksürük şikayeti olan herkese ilk tavsiyem olacaktır.Umarım buradan okuyan birilerine de faydası olur.

5 yorum: